Головна » 2012 » Квітень » 3 » Вітаємо Вас на нашій веб-сторінці!
13:27
Вітаємо Вас на нашій веб-сторінці!
Спілка жінок Рівненщини - це унікальне громадське об'єднання, яке за 15 років своєї діяльності на теренах Рівненщини збільшило кількість своїх активних членів, прихильників і симпатиків у сто разів проти первісного числа засновників спілки; поєднало досвід ветеранів з енергією молодості, створивши в організації потужне молодіжне крило; розрослося структурно завдяки створенню всередині організації чотирьох міських і шістнадцяти районних організацій, мережі жіночих ліг за професійними ознаками (жінок–журналістів, науковців, фронтовичок, профспілкових діячів, творчих професій, бізнесу, дівчат-лідерів, лауреатів конкурсу «Жінка року», а також Клубу ділових жінок та Кредитної спілки «Довіра».

Голова Спілки жінок Рівненщини – Рожко Марія Аркадіївна, заслужений працівник профспілок України. Поєднує громадську діяльність з відповідальною роботою на посту заступника голови Федерації профспілок області. Кавалер ордена княгині Ольги третього ступеня, нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України,














Голова Спілки жінок м. Рівного – Шолудько Наталія Гаврилівна, доцент, заслужений працівник культури України, доцент кафедри культурології РДГУ,

















 Голова Клубу ділових жінок м. Рівного - Чумак Елизавета Леонідівна, власник салону-ателье «Єліт плюс», член громадянського парламенту «Жінки України», член координаційної ради з питань сім'ї та гендерної політики при міському голові.
















Ці три жінки разом з президією спілок – натхненниці, генератори ідей, мозковий центр і душа організації.

Спілка жінок Рівненщини відома в області і за її межами як об'єднання найавторитетніших, найшановніших та найвпливовіших жінок області, які активно працюють у напрямах :
  • жінка і політика
  • жінка і економіка
  • жінка в соціальній і духовній сфері
  • сприяння гендерній рівності.
На Рівненщині широко відомі масові громадські просвітницькі і благодійні заходи Спілки жінок: обласний конкурс «Жінка року», щорічні вечори-вогники вшанування жінок-фронтовичок з нагоди Дня Перемоги, благодійна опіка студентів-сиріт та дітей, що потрапили до дитячого притулку, просвітницькі програми із запобігання вроджених вад розвитку, бізнес-тренінги, семінари з фінансового менеджменту та правових основ підприємництва серед жінок, які започаткували чи планують власну справу, паломницькі та екскурсійні поїздки до визначних місць України та зарубіжжя.

Одна із останніх новітницьких ідей спілки - проведення раз в півроку світських тематичних вечорів. Започатковано проведення щорічного благодійного загально міського балу «Барви осені» (дивіться звіт про проведення у розділі фотоальбоми)

Екскурс в історію. Спілка жінок Рівненщини була створена установчими зборами жінок 17.02.1993 року, юридично зареєстрована 28.02.1994 року. Це є перша в області громадська жіноча організація, створена після проголошення незалежності України.

Мета діяльності є активізація дій заради досягнення реальності рівності жінок і чоловіків в усіх галузях життя, досягнення гідного становища жінок у суспільстві.

Переглядів: 364 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0